N=1 Stockholm Symposium

sym1

I fredags anordnades heldagskonferensen ”N=1 Stockholm Symposium: Single-case experimentation enhancing the scientist practitioner challenge” vid Karolinska sjukhuset i samarbete med Karolinska Institutet och belgiska Katholieke Universiteit Leuven. Från Stockholms centrum för ätstörningar deltog Thomas Parling och Mattias Strand. N-of-1-forskning är en nygammal metodik som fått ett allt större genomslag på senare år, i och med att man mer och mer kommit att betona så kallad ”personalized medicine”. Till skillnad från exempelvis randomiserade kontrollerade studier följer man här enstaka patienter över tid på ett strukturerat och uttalat experimentellt vis för att se hur behandlingsinterventioner påverkar utfall. En artikel i Nature från 2015 ger en bra bakgrund till n-of-1-studier >

Här är ytterligare några bilder från dagen:

sym2

Thomas med kolleger presenterade en poster

sym3

sym4

NKS

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: