ECED 2017

Den 7-9 september anordnades European Council of Eating Disorders (ECED) konferens i Vilnius, Litauen. Temat för året var Eating Disorders in Multicultural Settings och deltagare från drygt 20 olika länder deltog. Från Sverige fanns representanter från Stockholm, Göteborg och Lund.
Konferensen öppnades av Paul Robinson som presenterade Mentalization-based therapy for eating disorders och efteråt var det välkomstmingel med tilltugg på Artis centrum hotel där konferensen arrangerades.

Dag två inleddes med en filmvisning som följdes av debatt om tvångsvård vid ätstörning och om detta är nödvändigt eller inte. Därefter följde ett program som inkluderade symposium om internationella perspektiv till paper presentations av kroppsbild och olika behandlingsalternativ. Dagen avslutades med en middag på Legandos klubas där vi fick ta del av en färgstark och medryckande konsert av den ukrainska gruppen Dakh Daughters.

Sista dagen var det fokus på paper presentations där bl a David Clinton och Stefanie Nold presenterade preliminära resultat från projektet Uppdrag självkänsla. Därefter följde en debatt med temat om kroppsbild är en väsentlig del av ätstörningsbehandling eller inte. Debattörer var Fernando Fernandez som argumenterade för och opponent var Cindy Bulik. Efter debatten följde en storgruppsdiskussion utifrån samma tema. På konferensen fanns även möjlighet att ta del av poster presentations. Frisk och Fri presenterade We care-projektet och Karolin Lindberg presenterade en studie om svensk validering av Inventory of Interpersonal Problems där patienter med ätstörningar jämförs med kontroller. Nästa konferens äger rum i Paris 2019.

Artis centrum hotel

 

Vy från hotellet.

Paul Robinson

Välkomstmingel

David Clinton och Stefanie Nold.

Fernando Fernandez

Cindy Bulik

Paper presentation med tema life style and body image issues in ED.

Stefanie Nold och David Clinton vis sin poster.

Karolin Lindberg

Märkt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: