Multifamiljeterapi vid ätstörningar – en 10-årig läroprocess i Norden

Nordiska intressegruppen för MFT inom Nordic Eating Disorder Society (NEDS) träffades i Lund under två dagar med deltagare från olika delar av Sverige, Danmark och Norge när MFT firade 10 år i Norden.

Det blev ett mycket stimulerade utbyte av erfarenheter och kunskap med allt från konkret behandlingsinnehåll till forskning och hur MFT utvecklats under åren på olika platser. En annan viktig punkt var hur MFT modellen fungerar ihop med Family Based Treatment (FBT) som vi håller på att implementera på barnmottagningen vid Stockholms centrum för ätstörningar, liksom på många andra platser i Norden. Utan att ha några systematiska analyser eller utvärderingar visar erfarenheter från skilda platser att såväl FBT-terapeuter som MFT-terapeuter sett vinster i att familjer deltar i behandlingarna parallellt oavsett när under FBT behandlingen MFT sker.

Från mottagningar där man slutat med MFT när FBT arbete införts rapporteras att behov av andra former av behandling eller stödgrupper för anhöriga vuxit fram från familjer och behandlare.

Märkt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: