Höstens första Onsdagsföreläsning gästas av Anders Lind

Anders Lind arbetar på Idun på Stockholms centrum för ätstörningar.

Nu startar höstens Onsdagsföreläsningar på Stockholms centrum för ätstörningar och först ut är psykolog Anders Lind som kommer dela med sig av sina erfarenheter och perspektiv på behandling av ätstörningar. Anders arbetar på dagenheten Idun på kliniken och har i över 10 år behandlat barn, ungdomar och vuxna med ätstörningsproblematik. Vi pratade med ett Anders för att få veta lite mer om honom och vad han kommer prata om:

Hej Anders! Berätta lite om föreläsningen, vad kommer du prata om?

-Hej! Jag kommer föreläsa under titeln Att dela skam och stolthet – Att få aptit på livet och att bli sig själv och kommer bl. a lyfta vikten av att vi som behandlare kan bli bättre på att berätta om våra misslyckanden, samt våga börja säga ”på återseende”. Jag kommer även bjuda in till diskussion kring olika aspekter av behandling av ätstörningar.

Berätta vad du gör på SCÄ och vad du har gjort tidigare

-Jag är psykolog och arbetar på Idun dagenhet, sedan nio år. Jag började på SCÄ 2004, då på öppenvårdsmottagningen för barn och ungdomar. Innan dess har jag jobbat med konsultationer till blivande och nyblivna föräldrar, på uppdrag av barnmorskemottagningar, samt motsvarande med barn och föräldrar, på uppdrag av BVC. Jag har även arbetat som förskolepsykolog och på BUP-mottagningar.

Hur kom det sig att du började intressera dig för ätstörningar?

-Redan på min andra anställning som psykolog, på BUP i Malmö 1992, kom jag att jobba en del med ätstörningar. Att jag sedan kom att specialisera mig genom att börja på SCÄ var dock mer av en tillfällighet.

Du har ju en lång erfarenhet från att arbeta med behandling av ätstörningar. Vad skulle du säga är det viktigaste som behandlare att ta till sig i sitt arbete?

-Inte sällan finns en existentiell aspekt av ätstörningsproblemen, då är det betydelsefullt att ge utrymme för patienten att berätta om det. Ännu viktigare är dock att hjälpa patienten att komma igång med det som är mest skrämmande: att äta tillräckliga måltider och att behålla dem.

Anders föreläser på Onsdagsföreläsningen den 6 september. Läs mer om Onsdagsföreläsningar och hur du anmäler dig här >

Märkt ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: