Nu startar NEDS 2016 i Helsingfors!

grupp

Lisa Hörmark Brask, Stephanie Ekström, Maja Molin och Karolin Lindberg är på plats i Helsingfors.

Idag klockan 12:00 öppnar den Nordiska Konferensen om ätstörningar som arrangeras vartannat år av Nordic Eating Disorder Society (NEDS). Konferensen samlar yrkesverksamma inom ätstörningsområdet från hela Norden och bjuder på ett fullspäckat program under tre dagar.

Årets konferens äger rum i Helsingfors och går under temat Information & Misinformation vilket syftar till att det fortfarande finns en hel del föråldrade och felaktiga tankar kring vad en ätstörning är och hur en ätstörning ser ut. Genom en rad intressanta föreläsningar och workshops kring bl. a evidens, vikt, personlighet, motion och tvångsvård kommer konferensen försöka tangera den här typen av uppfattningar. Läs gärna intervjun som vi gjorde tidigare med Rasmus Isomaa som är ansvarig för arrangemanget >

Vi är flera personer på plats från Stockholms centrum för ätstörningar och forskargruppen för att både hålla i workshops och presentera våra forsknings- och utvecklingsprojekt som pågår hos oss. Följ oss här på bloggen för att del av rykande liverapportering från årets konferens under kommande dagar. Nu kör vi, NEDS 2016 i Helsinki!

 

Taggad

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: