Studiebesök från Australien

maja-och-cate

Maja och Cate

Idag har vi haft besök av Cate Broomfield som är doktorand vid University of Sydney i Australien. Cates handledare är Stephen Touyz som är en av de forskare som skrivit flest artiklar om Severe and enduring eating disorders (SEED). Avhandlingen som Cate skriver på just nu handlar framför allt om frågorna ”När har en patient SEED och vad är det som definierar patientgruppen?” Maja Molin på FoU skriver också på en avhandling om SEED-patienter och har under eftermiddagen träffat Cate och diskuterat forskning, kliniskt arbete och tankar om framtiden för den specifika patientgruppen. Efter ett givande möte fick Cate en presentation av kliniken och enheten samt en rundvandring arrangerad av Aara Rydenäs på Vuxenvårdsavdelningen. Cate var mycket imponerad av vår stora klinik och vad det gäller Eira-mottagningen så hade hon aldrig tidigare hört talas om en så stor mottagning för enbart långtidssjuka ätstörningspatienter (SEED-patienter).

-Vi har flera gemensamma nämnare i våra avhandlingar och förhoppningsvis kommer vi att kunna samarbeta kring forskningen om SEED-patienter. Det känns fantastiskt roligt att träffa någon som forskar inom samma område men på andra sidan jorden, säger Maja.

Taggad ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: