Ny studie: internetbaserad intervention skapar mer värde jämfört med väntelista

Kalender

I juli publicerades en artikel i International Journal of Eating Disorders där några forskare från Nederländerna har undersökt kostnadsnyttan av att erbjuda patienter med ätstörningar en internetbaserad intervention jämfört med att stå på väntelista till behandling.

Det visade sig att en helautomatisk internetbaserad intervention, med utan, låg eller hög intensitet av terapeutiskt stöd, är mer kostnadseffektivt och skapar mer värde för patienten jämfört med att stå på väntelista. Konstaterandet kan ha betydelse för klinisk praxis i framtiden eftersom både unguided- och guidade interventioner bidrar till en mer effektiv vård och bredare spridning som ökar tillgänglighet och tillgång till behandling för personer med ätstörningar.

Ta del av artikeln i sin helhet här >

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: