Seminarier om ätstörningar under Almedalsveckan

almedalsveckan

Nästa vecka startar Almedalsveckan i Visby där företrädare för samtliga svenska partier samlas tillsammans med intresseorganisationer och företag för att diskutera politik och samhällsfrågor. Almedalsveckan lockar tusentals besökare varje år och är Sveriges största politiska mötesplats.

Frågor som rör hälso- och sjukvården har tagit allt mer plats under Almedalsveckan och det finns flera intressanta seminarier inom både psykiatri och forskning att ta del av om ni är på plats. Vi har kikat igenom årets program och valt ut tre seminarier som specifikt eller delvis handlar om ätstörningar:

Är sport och träning farligt? Om ätstörningar inom idrotten
Frisk & Fri arrangerar tillsammans med studieförbundet Sensus ett seminarium om ätstörningar inom idrotten. Sverige har ett fantastiskt föreningsliv med idrottsföreningar men det finns också risker. Träningen kan användas för att dölja ätstörningar och sportandet kan trigga ett livsfarligt beteende. Vad kan idrottsorganisationer göra för att ta sitt ansvar?

Läs mer information om seminariet här >


Normer, kroppsideal och ätstörningar

BRIS, studieförbundet Bilda, S:t Lukas och Jonsereds herrgård (Göteborgs universitet) arrangerar ett seminarium om hur samhällets normer och ideal ofta påverkar synen på vår egen kropp och prestationsförmåga. Pressen på i synnerhet unga människor kan leda till psykisk ohälsa och inte sällan en ätstörning. Vad är en ätstörning? Vem drabbas? Hur blir man fri från den? Vad kan man göra om någon i ens närhet är drabbad?

Läs mer information om seminariet här >


Patienterna driver vården framåt, hinner vården med?

Nationella Kvalitetsregister bjuder in till ett seminarium för att diskutera vilka verktyg som kan användas för att få in mer kunskap från patienten och skapa en bra vård tillsammans. Bland dom medverkande finns bl. a Sara Norring som är registerkoordinator för Riksät och arbetar på Kunskapscentrum för ätstörningar (KÄTS) och Elina Johansson som är patientrepresentant från Frisk & Fri.

Läs mer information om seminariet här >

Märkt , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: