Nya behandlingsmetoder för BED i Köpenhamn

sjöjungfrun

Igår var Yvonne von Hausswolff-Juhlin på plats i Köpenhamn för att hålla i en keynote när den danska motsvarigheten till socialstyrelsen bjöd in till en konferens om BED (Binge Eating Disorder). Syftet med dagen vara att följa upp ett projekt som under fyra år har haft uppdraget att ta fram nya behandlingsmetoder för BED i Danmark, samt att inspirera behandlare i landet att erbjuda en bättre behandling för patientgruppen. Det som skiljer Danmark från Sverige är bl. a att det inte finns någon överviktsbehandling i landstingsregi. Det innebär att många patienter med övervikt söker sig till ätstörningsklinker som i sin tur gör en bedömning om patienten har en BED-diagnos eller inte. Om patienten uppfyller kriterier för BED erbjuds behandling  men om dom istället uppfyller kriterier för övervikt finns ingen behandling inom offentlig vård.

Märkt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: