Rapport från ICED 2016

san-franc

Varje år anordnar Academy for Eating Disorders (AED) den stora internationella konferensen om ätstörningar, International Conference on Eating Disorders (ICED), som besöks av forskare och kliniker från hela världen. ICED är den största konferensen på området där det senaste inom ätstörningar och forskning presenteras under flera dagar.

Förra veckan var det dags för årets konferens som den här gången hölls i San Francisco. Temat för årets konferens var ”Building bridges around the world” som syftar till att överbrygga klyftor mellan bl. a kulturer eller patientgrupper. Yvonne von Hausswolff-Juhlin som är enhetschef för SCÄ FoU var på plats och vi frågade henne vad hon tyckte om årets konferens:

Vad var bäst under ICED 2016?
-Det bästa med konferensen är bredden av utbudet, att det finns något för alla. Jag valde själv i år att följa ett medicinskt spår och deltog i föreläsningar och seminarier riktade mot läkare.

Märktes någon särskild trend under årets konferens?
-Jag upplevde inte en lika stark genomgående trend som föregående år. Men, mer stabilitet och insikt om vad vi inte kan och vad vi behöver tänka till över. Det var mycket fokus på BED (Binge Eating Disorder) och ARFID (Avoidant/Restrictive Food Intake Disorder) om jag ska nämna något om en trend.

Finns det något som du tar med dig hem från ICED 2016?
-Ja, jag tar faktiskt med mig något hem i form av en CD-skiva med alla föreläsningar som alla på kliniken ska kunna ta del av!

Märkt ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: