Fredagsläsning: ”Treatment Protocols for Eating Disorders: ”Clinicians’ attitudes, Concerns, Adherence and Difficulties Delivering Evidence-Based Psychological Intervention”

Även om behandlingsprotokoll är viktiga för att utveckla evidensbaserad terapi, betraktar många kliniker protokollen som något negativt och begränsande. För behandling av ätstörningar finns en rad evidensbaserade protokoll som har visat sig vara till nytta för patienterna (t ex KBT, FBT, etc.). Den mesta forskningen som har gjorts på kliniska resultat gjordes på KBT och har visat att resultaten av behandlingen var mycket nära dem som finns i forskningsstudier. Mer forskning behövs för andra evidensbaserade terapier.
Att kontrollera hur ofta kliniker använder evidensbaserade behandlingar visar att de flesta av tenderar att använda en blandning av olika tekniker: en del med stöd av bevis, och vissa inte. Även när kliniker använder en del av evidensbaserad behandling, tenderar de att bara välja några av de tekniker och inte att följa upp alla protokollets delar.

Översiktsartikeln tar upp olika anledningar till varför det är så svårt att administrera evidensbaserade terapier:

1. Motstånd från personal
2. Motstånd från patienter som vill utelämna de svåraste delarna av protokollet (som vägning, etc.). Terapeuter kan kompromissa runt patienternas krav för att inte göra patienterna bedrövade även om det kan leda till en mindre effektiv behandling.
3. Klinikers föreställningar och attityder. Till exempel, tror terapeuter att tekniken de använder är mer effektivt än det egentligen är. Några av klinikerna är inte medvetna om evidensbaserade behandlingar och en del motsätter sig till och med evidensbaserade metoder.

Artikelförfattaren föreslår att läkare och chefer bör fokusera mer på kliniska resultat och bättre implementeringar av protokoll för att förbättra patienternas förbättring och återhämtning.

Ni hittar artikeln här >

Eve Lishner Freud

Märkt ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: