Halvtid för Johanna Levallius

Johanna halvtid2

Johanna presenterar sin forskning på halvtidskontrollen.

Förra veckan hade Johanna Levallius sin halvtidskontroll på Stockholms centrum för ätstörningar. Johanna som är leg. psykolog och doktorand på KÄTS (Kunskapscentrum för ätstörningar) är knuten till vår forskargrupp på SCÄ FoU genom Claes Norring som är en av hennes handledare. Hennes forskning handlar om personlighet och ätstörningar och går under titeln: ”Stability and change in personality in patients with eating disorder”.

Grattis Johanna! Hur känns det nu efter en genomförd halvtidskontroll?
 -Det känns underbart!

Du fick en del svåra och tuffa frågor. Har du några tips om hur man förbereder sig inför en halvtidskontroll?
 -Tänk igenom vad du vill med din forskning, varför är den viktig? Försök att sätta ditt lilla bidrag i ett större sammanhang. För de med kort minne, som jag, kan det vara bra att läsa igenom sina tidigare manuskript också!

Fick du några nya perspektiv kring din forskning?
 -Ja, jag förstod hur viktigt det är att försöka skilja sjukdomen från personligheten. De påverkar troligen varandra, dvs vem du är påverkar hur din sjukdom utvecklas, men ätstörningen i sig påverkar också hela din personlighet, särskilt om du är sjuk i många år.

Vad blir nästa steg?
 -Nästa steg är att påbörja arbete med studie 3: personlighetsförändring efter behandling för ätstörning. Jag kommer att gå en kurs i strukturell ekvationsmodellering i Linköping; en statistisk metod för att analysera mönster i förändring. Arbete med studie 4: ätstörning och personlighet multinationellt, kommer också påbörjas genom samarbete med en av Cynthia Buliks medarbetare. Vi ska samköra insamlad personlighetsdata från flera olika länder. Det blir spännande!

Läs mer om Johannas forskning här >

Märkt ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: