Hur börjar jag forska?

WorldNeurosurgery2012

Jag får ofta frågan ”men hur börjar jag forska?” och det finns naturligtvis flera olika svar på den frågan. Själv blev jag näst intill besatt av forskning under läkarutbildningen då jag genomförde ett projekt under Stephan Rössner. Det i sin tur öppnade upp för flera andra projekt och det ena ledde till det andra och här är jag nu som Enhetschef & Docent på SCÄ FoU några år senare.

Ibland är ingångsvägen helt enkelt att våga hoppa på ett projekt när någon forskare behöver hjälp i ett projekt eller studie. Ett annat alternativ är att du själv har en intressant idé (teori) som du vill utforska vidare. Då måste du oftast först träffa och övertyga en handledare om att din idé är bra och det finns ett värde att satsa och söka pengar.

På SCÄ är alla medarbetare välkomna till oss med sina idéer så hjälper vi till att diskutera frågeställning och om ett genomförande kan vara aktuellt. Det är inte alltid en idé blir till ett projekt så klart men det vet man ju aldrig om man inte vågar prova sin idé!

Kliniken har också 20% forskningstid att söka för varje år och då gäller det att ha en idé och en projektplan. Vi hjälper gärna till med formuleringar i en projektplan och diskuterar vad den behöver innehålla. Läs gärna intervju med tidigare sökande Mattias Strand och Maiken Fjelkegård.

Yvonne von Hausswolff-Juhlin, Enhetschef och Docent

Märkt , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: