Ny global rekommendation för behandling av ätstörningar

CBT-E

Welcome Trust är en oberoende global stiftelse som har sitt säte i England och är engagerade i människors hälsa. Stiftelsen finansierar projekt inom biomedicinsk vetenskap, innovation, samhällsengagemang med fokus på förbättring av hälsa och sjukvård. Förra veckan gick stiftelsen ut i ett pressmeddelande på sin hemsida med en rekommendation från Chief Medical Officer om en ny behandlingsform som bör erbjudas till alla patienter som lider av ätstörningar – oavsett var de bor, ålder eller specifik diagnos.

Behandlingen kallas CBT-E (enhanced cognitive behaviour therapy) och har används inom NHS (National Health Service) i England och rekommenderas nu även av Chief Medical Officer. CBT-E har utvecklats av Professor Christopher Fairburn med långsiktig finansiering från Welcome Trust på Centre for Research on Eating Disorders vid University of Oxford. CBT-E är den första behandlingen för ätstörningar som har visat goda resultat för patienter i alla åldrar och med olika diagnoser.

Den  nya rekommendationen kommer säkert få en stor påverkan på hur behandling av ätstörningar kommer bedrivas i framtiden, främst i England men även i övriga världen på sikt.

Läs hela pressmeddelandet här >

Märkt

En tanke på “Ny global rekommendation för behandling av ätstörningar

  1. […] CBT-E står för enhanced cognitive behaviour therapy och används bl. a i England där behandlingen har uppvisat goda resultat för patienter i alla åldrar med olika ätstörningsdiagnoser. Englands Chief Medical Officer gick även ut med ett pressmeddelande i vintras med en global rekommendation av behandlingen som vi bloggade om här > […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: