Karolin Lindberg blir den femte registrerade doktoranden i vår forskargrupp!

KarolinDoktorand

Karolin Lindberg är nu registrerad doktorand.

I förra veckan blev det klart att Karolin Lindberg har blivit antagen som doktorand vid Karolinska Institutet. Karolin är Leg. psykolog, arbetar som gruppledare på Forsknings- och utvecklingsenheten och är nu även registrerad doktorand i forskargruppen.

Stort grattis Karolin! Hur känns det nu att vara antagen som doktorand?
Det känns jätteroligt att äntligen vara antagen som doktorand. Plötsligt händer det!

Vad kommer din forskning handla om?
Min forskning kommer övergripande att handla om interpersonellt fungerande vid anorexia nervosa. Huvudhandledare är professor Claes Norring, bihandledare är Lauri Nevonen samt Sanna Aila Gustafsson. Som doktorand kommer jag att vara en del av en projektgrupp, Anorexiprojektet, som leds av docent Lauri Nevonen. Projektet är en randomiserad och kontrollerad behandlingsstudie som ägt rum i Göteborg mellan 2006-2015. I studien har man jämfört familjeterapi och kognitiv beteendeterapi i behandling av unga vuxna kvinnor med anorexia nervosa. Ett flertal skattningar och expertbedömningar har gjorts innan och efter behandling samt 18 månader efter avslutad behandling. All data är nu insamlad och avrapportering av studien kommer att påbörjas under 2016. Huvudformulär i mina tre första studier kommer att vara Inventory of Interpersonal Problems (IIP-64) och min fjärde studie kommer att vara kvalitativ och här återstår att samla in data.

Vad fick dig att bli intresserad av interpersonellt fungerande och ätstörningar?
Jag har sedan psykologstudierna varit nyfiken på interpersonella faktorer i behandling. Genom mitt arbete dels på Mottagningen för vuxna på SCÄ dels på forskningsenheten har mitt intresse och min nyfikenhet att få veta mer om faktorer som kan bidra samt vidmakthålla ätstörning blivit större och jag ser fram emot att fördjupa mig mer inom detta forskningsfält.

Taggad , , ,

En tanke på “Karolin Lindberg blir den femte registrerade doktoranden i vår forskargrupp!

  1. […] har vi blivit större och mer strukturerade i vårt arbete. Vi har fått en ny doktorand och är nu totalt fem stycken registrerade doktorander i gruppen. Med anledning av det har också […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: