FoU-Bloggen firar 1 år idag!

Bloggenettår

Idag är det exakt ett år sedan vi postade vårt första inlägg på FoU-bloggen! Tiden har gått rasande fort och bloggen har mer eller mindre blivit ett naturligt inslag i vardagen, både på vår enhet och på kliniken. Vi startade bloggen med ambitionen att presentera alla våra projekt och berätta om vår forskningsenhet men också för att väcka ett intresse för forskning och ätstörningar, något som vi i alla brinner för och tycker är otroligt viktigt!

När vi började blogga var vi först oroade över att vi inte skulle få ihop tillräckligt med inlägg och att det skulle vara tufft att hålla bloggen vid liv. Men efter 145 publicerade inlägg, totalt 22 645 sidvisningar och 1 953 unika besökare som mest under en månad känns det ändå ganska bra. Vi försöker göra vårt bästa och hoppas att alla ni läsare är nöjda med innehållet hittills. Vi tar tacksamt emot förslag och synpunkter från er som kan mejlas direkt till vår bloggredaktion: kristofer.ekstrom@sll.se

Ett stort tack till alla läsare, behandlare, vårdpersonal, forskare, lärare, patienter, anhöriga och alla andra som har delat våra inlägg och bidragit till bloggen på något sätt. Nu kör vi ett år till med ännu mer spännande forskning och utveckling inom ätstörningsområdet!

Tio i topp populäraste inläggen som publicerats under året:

 1. Ny studie: Ätstörningar och personlighet
 2. Uppsats: Ätstörningar och sexualitet
 3. Ida Nilsson berättar om den pågående mitokondriestudien
 4. ANGI-studien startar på SCÄ FoU och vi söker deltagare!
 5. Andreas Birgegård förklarar varför ortorexi inte är en ätstörning
 6. Nya översiktstudier om tvångsvård vid ätstörningar
 7. Fyra frågor till Ylva Ginsberg
 8. Idag lanserar vi appen Stegvis
 9. Forskning om mentaliseringsförmåga
 10. Studie med fokus på schematerapi
Märkt

2 tankar om “FoU-Bloggen firar 1 år idag!

 1. Maja skriver:

  Tjohooo!!! GRATTIS till FoU-bloggen och alla som är med och skriver 🙂

 2. […] året har vi även börjat kommunicera vår forskning genom sociala medier och framförallt på vår blogg som har haft flera inlägg och läsare än vi hade hoppats på från början, vilket är jättekul! […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: