Reflektioner från en doktorand

SABS28

Maja Molin, doktorand och projektledare för Eira-mottagningen.

Nu har jag varit doktorand i ett år. Det är fantastiskt. Svårt. Utmanande och väldigt lärorikt. Under året som gått har jag tillsammans med mina handledare (Yvonne von Hausswolff-Juhlin, Claes Norring och Sanna Aila Gustafsson) samlat in data och börjat analysera intervjuer till den första artikeln som syftar till att beskriva långtidssjuka ätstörningspatienters egna idéer om insjuknandet och vidmakthållandet av sjukdomen. Jag vill även här passa på att rikta ett stort tack till alla patienter som har delat med sig av sina tankar och lärt oss så mycket! Jag vill även dela med mig av en ny upptäckt. Något som jag tagit för givet och kanske inte förstått att uppskatta: vår dynamiska enhet! När jag träffar andra doktorander och berättar om den forskarvärld vi har på SCÄ FoU blir de ofta förvånade! Att jag som doktorand är inbjuden till alla forskarmöten och att vi har doktoranddagar, både nationella och klinikbundna, flera gånger om året är ingen självklarhet för många. Tydligen är det inte heller så vanligt att träffa sina handledare flera gånger i månaden! Så, tack Yvonne, Claes och Sanna! Tack Stephanie och Jenny för att ni hjälper till att hålla ordning på mig och tack till alla engagerade kollegor! Det är galet kul när ni frågar, engagerar er och kommer med input till min avhandling. Nu kämpar jag vidare, och det känns så bra!

Maja Molin, som firar 1 år som doktorand

Taggad ,

2 thoughts on “Reflektioner från en doktorand

  1. Katta skriver:

    Så bra skrivet, Maja. Och bra kämpat!

  2. katta11 skriver:

    Så bra skrivet, Maja, och bra kämpat! Hälsn Katta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: