Fredagsläsning: ”RECIPROCAL INFLUENCE OF COUPLE DYNAMICS AND EATING DISORDERS”

händersv

Väldigt lite forskning har fokuserat på sambandet mellan ätstörning och dynamik i vuxna parrelationer där en av parterna är drabbad. Syftet med den här studien var att undersöka ömsesidig påverkan mellan pardynamik, ätstörning och processer för tillfrisknande. 51 intervjuer med 17 par genomfördes där en person i varje relation antingen hade en pågående ätstörning eller hade blivit frisk. Intervjuerna analyserades utifrån grounded theory och resultatet påvisade ett samspel mellan ätstörningar och relationer, båda partners perspektiv på ätstörningen och dess roll i relationen, den friska partnerns påverkan på ätstörningen samt copingstrategier för att tillfriskna tillsammans som ett par. I artikeln diskuteras kliniska implikationer som kan uppstå i arbetet med att behandla par som lever med en ätstörning och som försöker bli friska.

Läs hela artikeln här >

Eve Lishner Freud

Märkt ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: