Symposium om hälsoångest

Vanna Bowles Falling

Vanna Bowles ”Falling”

Kungliga vetenskapsakademien anordnade igår ett halvdagsseminarium om så kallad hälsoångest, med anledning av att forskaren Erik Hedman tilldelats Nationalkommittén för psykologis vetenskapliga pris till yngre forskare för sitt arbete om internetförmedlad KBT för just hälsoångest och social ångest. Erik Hedman berättade själv om sin forskning tillsammans med en rad andra inbjudna forskare (Gordon Asmundson från University of Regina i Kanada, Bunmi Olatunji från Vanderbuilt University i USA, Per Fink från Århus universitet och Mats Lekander från KI) som tog upp olika aspekter av ämnet. Allt som allt var det en lärorik eftermiddag om en ofta förbisedd men handikappande problematik som inte sällan kan finnas med i bilden även hos patienter med en ätstörning.

Mattias Strand, Överläkare 

Märkt , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: