Fredagsläsning: ”The impact of early symptom change and therapeutic alliance on treatment outcome in cognitive/behavioural therapy for eating”

Träffar för närstående

I artikeln undersöker forskare hur tidiga symtomförändringar och terapeutisk allians (båda kontrollerade vid sjätte sessionen) har för effekter på behandlingsresultat för kognitiv beteendeterapi. I studien deltog 94 patienter, i åldern 17-55 år, med diagnostiserad anorexia nervosa, bulimia nervosa och ätstörningar UNS.

Resultaten visade att en tidig förändring av en återhållsam diet och en minskad oro för att äta i redan i början av behandlingen förutser en förbättring för omfattande patalogiskt tillstånd på sikt. Det konstaterades också att patienterna kände en stark allians med sin terapeut redan vid sjätte sessionen men att det inte hade en märkbar betydelse för patalogiskt tillstånd senare. Det verkar alltså som en tidig förändring av återhållsamhet kring kost och minskad problematik kring ätande, vilket den kognitiva beteendeterapin fokuserar på i ett tidigt skede, förutser en stark arbetsallians mellan patient och terapeut.

Läs hela artikeln här >

Eve Lishner Freud

Märkt ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: