Eve tipsar om artiklar varje fredag

Eve

Eve Lishner Freud

Eve Lishner Freud är psykolog och har tidigare arbetat på en ätstörningsenhet för ungdomar i Israel. Hon gjorde sin doktorsavhandling om ungdomar med ätstörningar och började arbeta på SCÄ FoU i januari i år. Nu bedriver hon ett forskningsprojekt där hon kommer undersöka effekter av intensiv Multi Family-terapi på Stockholms centrum för ätstörningar. Utöver arbetet med sin forskning är Eve även en flitig läsare av vetenskapliga artiklar inom ätstörningsområdet. Vi har därför bett henne att tipsa om nya intressanta artiklar varje fredag här på bloggen:

Hej Eve, berätta vilken forskning inom ätstörningsområdet som intresserar dig?
-Jag är mest intresserad av forskning som rör terapi och vad som hjälper människor som lider av ätstörningar. Jag är också intresserad av kulturella skillnaders påverkan vid ätstörningar.

Vilken typ av artiklar kommer du tipsa om här på bloggen?
 -Jag kommer främst tipsa om artiklar som tar upp nya upptäckter om vilka bakomliggande faktorer som bidrar till utveckling av ätstörningar. Även om vad som medverkar till ett bättre välbefinnande för insjuknande tycker jag är viktigt och intressant. Det blir också artiklar om nya behandlingsmetoder såklart.

 

Märkt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: