”Publish and Perish”

publish1

Igår deltog jag och Anne-Charlotte Wiberg i seminariet ”Publish and Perish” som anordnas av Sveriges unga akademi och Kungliga vetenskapsakademin.
Titeln är en lek med uttrycket ”Publish OR perish”, dvs ungefär ”publicera eller gå under”, som varit vanligt i den vetenskapliga världen. Dagens seminarium fokuserar på det förändrade landskapet i fråga om vetenskaplig publicering, där det på sätt och vis är lättare än någonsin att få sina forskningsrön publicerade men där frågor om hur man sedan bäst kan granska och kritiskt utvärdera forskningen därmed också blivit allt viktigare.

Talare under dagen var bl a Bruce Alberts, tidigare chefredaktör vid Science, Catriona MacCallum från PLOS, Tony Hyman från Max Planckinstitutet, Brandon Stell från franska CNRS och Tommy Ohlsson från KTH. Vi fick en spännande inblick i hur framtidens kommunikation, publikationsprocess och granskning inom forskarvärlden kan komma att se ut!

publish2

publish3

Mattias Strand, överläkare

Märkt , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: