Rapport från EDRS-konferensen i Italien

bild 3

Förra veckan höll Eating Disorders Research Society (EDRS) sin årliga vetenskapliga konferens (den tjugoförsta i ordningen) i Taormina på Sicilien. EDRS är en internationell organisation för forskare inom ätstörningsområdet vars syfte är att sprida ny kunskap och forskning genom sina möten. På årets konferens deltog Maja Molin från SCÄ FoU och Eira mottagningen som ger en rapport från Italien:

Så, vad är det senaste just nu inom forskning och ätstörningar Maja?
 -Just nu handlar mycket om gener och hjärnan som vi fortfarande har mycket att utforska och lära oss mer om. Under en förmiddag diskuterades även långtidssjuka patienter; vad är hjälpsamt för personer som inte blir friska? Vad är egentligen livskvalitet och hur kan vi utveckla vården bäst för denna patientgrupp?

Vad var mest givande på konferensen tycker du?
-Oj, det var mycket som var inspirerande och givande på konferensen men extra roligt var ju förstås att SCÄ FoU är delaktiga i två projekt som omnämndes under dagarna: ANGI-studien och Eira mottagningen! Det är ett bevis på att vi ligger i framkant vilket är jättekul!

bild 2 bild 1

Taggad , , ,

One thought on “Rapport från EDRS-konferensen i Italien

  1. […] behandling och biologiska aspekter av anorexi. Vi har deltagit i konferenser i Boston, på Sicilien och inte minst i […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: