Kommande Onsdagsföreläsningar på SCÄ

Nu är höstens Onsdagsföreläsningar på Stockholms centrum för ätstörningar inbokade. Föreläsningarna äger alltid rum på onsdagseftermiddagar och gästas av spännande föreläsare som har en anknytning till ätstörningsbehandling, psykiatri eller forskning. Tidigare var Onsdagsföreläsningar endast till för personal på kliniken men nu finns även ett begränsat antal platser öppna för vårdgrannar. Om du arbetar inom vården och är intresserad av att gå kan du mejla till elisabeth.tidlund@sll.se för att anmäla dig till föreläsningarna. Här höstens program:

25 november: Anhöriga till personer som suiciderat
Föreläsare: Pernilla Omerov

Pernilla-Omerov

Pernilla är klinisk lektor vid Ersta Sköndal högskola och arbetar främst med forskning som rör suicidprevention med ett vårdvetenskapligt perspektiv. 2014 disputerade hon vid Karolinska Institutet med sin avhandling som handlade om föräldrar och anhöriga som har mist sitt barn genom suicid. Pernilla kommer till oss för att föreläsa och ge vägledning till personal som möter suicidnära patienter, deras anhöriga och även efterlevande i sitt kliniska arbete.

25 november klockan 15:00-16:30 i föreläsningssalen Plan 1, SCÄ

16 december: Beroende och samsjuklighet
Föreläsare: Charlotte Skoglund

Charlotte Skoglund

Charlotte är överläkare på Beroendecentrum inom Maria ungdoms enhet för unga vuxna. Hon arbetar nu på Livsstilsmottagningen som riktar sig till unga vuxna som befinner sig i ett tidigt skede av missbruk. I november disputerar Charlotte med en avhandling som handlar om ADHD och missbruk där hon undersöker bakomliggande mekanismer och behandling. Under tiden hon har jobbat med sin avhandling har hon märkt att patienter med ADHD och missbruk i väldigt hög utsträckning även har problem kopplade till ätande. Ofta har det handlat om olika former av ätstörning UNS som har debuterat med någon form av hetsätning. Charlottes föreläsning fokuserar på sambandet mellan ADHD, ätstörningar och beroende.

16 december klockan 15:00-16:30 i föreläsningssalen Plan 1, SCÄ

Välkomna!

Märkt , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: