Vad händer på Forsknings- och utvecklingsenheten till hösten?

Yvonne von Hausswolff-Juhlin Webb

Yvonne von Hausswolff-Juhlin är enhetschef och docent på SCÄ FoU

Det är fortfarande några veckor kvar av sommaren men vi kunde inte låta bli att fråga Yvonne von Hausswolff-Juhlin som är docent och enhetschef på SCÄ FoU om vad som är på gång till hösten!

Hallå Yvonne, vad händer på Forsknings- och utvecklingsenheten i höst?
-Allt rullar på som vanligt med Onsdagsföreläsningar, vetenskapliga seminarium mm. Vi har fått många bra tips från både planeringsdagarna för barn och vuxensidan (på SCÄ) om hur vi ska förbättra verksamheten, vilket vi kommer vi arbeta med under hösten.

Är det något nytt som startar? Projekt eller forskningsstudie?
 -Vi kommer bli en del av ANGI-projektet och har anställt en ny forskningssjuksköterska som kommer arbeta med att rekrytera patienter till ANGI-studien. Vi kommer även ha en workshop med forskare som är intresserade av biologiska förklaringsmodeller till ätstörningar och se hur vi kan utveckla ett sammarbete.

Berätta om en pågående forskningsstudie du tycker är extra intressant just nu!
 -Det händer så mycket på forskningsfronten just nu! Vi har först fyra doktorander i vår egen forskningsgrupp och jag hoppas att vi inom den närmaste tiden även kommer registrera fler!

Om jag bara får lyfta fram ett, nytt spännande projekt som är på gång är det nog samarbetet med gastroenterologienheten för barn  där vi ska titta på om det kan finnas gastroenterologiska förklaringsmodeller till att vissa anorexipatienter mår illa och har svårt att äta.

Utöver det tycker jag att arbetet på barnsidan (på SCÄ) med att hitta behandlingsstrukturer för ”svåra patienter” är spännande och även Mobila familjeenhetens forskning som börjar komma igång nu!

Taggad , , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: