Internationella konferenser under hösten

ed_words_pic

Nu till hösten är det flera internationella konferenser om ätstörningar som kan vara intressanta för dig som arbetar kliniskt och med forskning. Kanske har du själv ett bra abstract som kan vara intressant att anmäla?

17-19 september håller Eating Disorders Research Society (EDRS) sin årliga vetenskapliga konferens där den senaste forskningen presenteras. EDRS är en internationell organisation för forskare inom ätstörningsområdet vars syfte är att sprida kunskap och ny forskning genom sina möten. Årets konferens äger rum i Taormina på Sicilien, Italien. Läs mer om medlemskap i EDRS, anmälan och program på deras hemsida.

15-17 oktober bjuder österrikiska Netzwerk Essstörungen (Nätverk ätstörningar) in till sin återkommande kongress om ätstörningar i den lilla byn Alpbach i Tyrolen, Österrike.
Netzwerk Essstörungen är en ideell organisation som bildades i 1990 i Innsbruck och är den äldsta, icke vinstdrivande organisation, som arbetar för drabbade och anhöriga i alla tyskspråkiga regioner. Organisationen arbetar med förebyggande åtgärder, kunskapsspridning till allmänheten och stöd till drabbade och anhöriga. Kongressen gästas av flera internationella föreläsare och lockar även deltagare utanför de tyskspråkiga länderna. Anmäl dig till höstens kongress här!

Här hittar du även Netzwerk Essstörungen hemsida!

20-22 november är det dags för European Council on Eating Disorders (ECED) konferens som vartannat år lockar forskare och kliniker från hela världen. ECED bildades i London och är ett nätverk för forskare och kliniker inom ätstörningsområdet i Europa. Årets möte kommer hållas i tyska Heidelberg och omfattas som vanligt av presentationer, debatter och samtal kring aktualiteter inom forskning och behandling av ätstörningar. Även du som deltagare har chans att påverka konferensens innehåll genom att kontakta ECED innan programmet har spikats.
Anmäl dig och läs mer om konferensen här!

Vill du veta mer om ECED? Gå in på deras hemsida!

Märkt , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: