WINST – Webbutbildning för insatser mot ätstörningar

WINST1

WINST – Webbutbildning för insatser mot ätstörningar

Våren 2013 lanserades den internetbaserade utbildningen WINST (Webbutbildning för Insatser mot Ätstörningar). Syftet med WINST var att sprida kunskap om hur man i ett tidigt stadium kan upptäcka ätstörningar hos barn och ungdomar för att kunna sätta in rätt behandling i tid. Utbildningen riktar sig främst till skolsköterskor men även andra yrkesgrupper som träffar barn och ungdomar regelbundet är välkomna (t. ex lärare och idrottsledare).

WINST var ett samarbete mellan Kunskapscentrum för ätstörningar (KÄTS) och Socialstyrelsen som Maja Molin var projektledare för (i samarbete med David Clinton). Inför lanseringen 2013 hade Maja som mål att minst en representant från varje skola skulle ha gått utbildningen 2015, vilket skulle innebära att cirka 5000 personer skulle ha genomfört utbildningen. Idag, två år senare,  har 6575 personer gått utbildningen och vi var tvungen att höra med Maja hur det känns att ha nått sitt mål med WINST!

Hej Maja! Hur känns det att 6575 personer har genomfört WINST-utbildningen idag?
-Det är helt fantastiskt, jag trodde nog inte ens att 5000 personer skulle gå den, så det är klart jag är glad. Glad och lite stolt. Det känns fint att vara med och göra skillnad, för jag tror verkligen att det gör skillnad med ökad kunskap om tidiga tecken vid ätstörning. Nu hoppas vi på fler deltagare för ökad kunskap om ätstörningar!

Om du är intresserad av WINST kan du läsa mer om utbildningen här!

Taggad , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: