Charlotte Erlanson-Albertsson föreläser om hur hjärnan och aptitkontroll anpassar sig till svält

Charlotte erlandsson

Charlotte Erlanson-Albertsson

Charlotte Erlanson-Albertsson är professor i medicinsk och fysiologisk kemi vid Lunds Universitet och forskar kring aptitreglering och energibalans. Förutom att undervisa blivande läkare i cellbiologi och fysiologi håller hon även flera intressanta föredrag om det vi äter, biologin och hur det krockar med vårt moderna liv. Hon är även skrivit flera böcker om ämnet.

Idag kommer hon till Stockholms centrum för ätstörningar för att föreläsa på Onsdagsföreläsning under titeln: ”Hur hjärnan och aptitkontroll anpassar sig till svält.”

SCÄ FoU arrangerar varje termin egna föreläsningar på Stockholms centrum för ätstörningar. Föreläsningarna äger rum på onsdagseftermiddagar och gästas av spännande föreläsare som har en anknytning till ätstörningsbehandling, psykiatri eller forskning. Tidigare har föreläsningarna gästats av bl. a Ivan Eisler, Martin Schalling, Tatjana Sivik, Poul Perris, Lena Swedin och Rolf Holmqvist. Snart kommer vi även publicera filmade föreläsningar i vår Youtube-kanal som vi återkommer om här på bloggen.

Tidigare var Onsdagsföreläsningar endast till för personal på kliniken men i år finns även ett begränsat antal platser öppna för vårdgrannar. Om du arbetar inom vården och är intresserad av att gå kan du mejla till elisabeth.tidlund@sll.se för att få information om vårens föreläsningar och anmälan.

Taggad , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: