Idag lanserar vi appen Stegvis!

Skärmdump Tidslinje

Stegvis är en matdagbok som är avsedd att användas som ett stöd till dig som går i pågående behandling på kliniken. Med Stegvis blir det enklare för dig att registrera måltider och ökar samtidigt motivationen till att göra det. Förutom att få överblick av dina måltider kan du även ställa in påminnelser som hjälper dig att få struktur i vardagen över dina matvanor.

Idag använder vi en matdagbok i pappersform som är ett återkommande inslag i nästan all evidensbaserad behandling av ätstörning. Med hjälp av Stegvis blir det lättare att dela matdagboken med din behandlare.

Stegvis är ett projekt på SCÄ FoU som vi påbörjade i slutet av 2013. Appen finns idag för IOS och Android och kan hämtas av alla men för att kunna använda Stegvis behöver du upplåsningskod som du får av din behandlare.

Läs mer om Stegvis här!

Märkt , , ,

3 tankar om “Idag lanserar vi appen Stegvis!

  1. […] I slutet av mars lanserade SCÄ appen Stegvis som är stöd till behandlingen för patienter på kliniken. Mattias Strand ställde några frågor till Kristofer Ekström som tillsammans med Anne-Charlotte Wiberg, Joakim de Man Lapidoth och Karolin Lindberg har varit med och utvecklat Stegvis. […]

  2. […] Idag lanserar vi appen Stegvis […]

  3. […] I april lanserade vi appen Stegvis som är ett stöd för patienter i pågående behandling på kliniken och den första svenska matdagboken i appformat som används inom ramen för en ätstörningsbehandling. Det ska bli spännande att ta del av utvärderingen av Stegvis under nästa år! […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: