Allen Frances besöker kliniken

Allen Frances

Allen Frances

Den amerikanske psykiatern Allen Frances är för tillfället på Sverigebesök och besökte idag Stockholms centrum för ätstörningar för ett kort studiebesök. Allen Frances är professor emeritus vid Duke University och var på 1990-talet ordförande i den arbetsgrupp som tog fram DSM-IV. De senaste åren har han dock istället varit en av de främsta kritikerna till utvecklingen i fråga om psykiatrisk diagnostik och DSM-5 då han menar att även sådant som är att betrakta som ”normala” känslomässiga tillstånd mer och mer kommit att ses som behandlingskrävande psykiatriska syndrom, något han skrivit mycket om på sin blogg: Saving Normal

Allen Frances är inbjuden till Sverige av Fanny Marell, som är socionom, leg. psykoterapeut och ordförande för Föreningen för Familje- och Systemorienterad Terapi i Stockholm – FFST. Fanny har tidigare arbetat som familjeterapeut vid Stockholms centrum för ätstörningar och fungerar fortfarande som konsult i vissa ärenden, och hon tog idag med Allen Frances hit på besök för att ge honom en inblick i verksamheten. Allen Frances föreläser idag vid Stockholms universitet, imorgon för FFST vid Ersta och åker nästa vecka vidare till Göteborg, Lund och Finland.

Mattias Strand, överläkare på Mottagning för vuxna och SCÄ FoU

Märkt , , , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: