Onsdagsföreläsningar på Stockholms centrum för ätstörningar

Sven Alfonsson

Sven Alfonsson

SCÄ FoU arrangerar varje termin egna föreläsningar på Stockholms centrum för ätstörningar. Föreläsningarna äger rum på onsdagseftermiddagar och gästas av spännande föreläsare som har en anknytning till ätstörningsbehandling, psykiatri eller forskning. Tidigare föreläsningar har bl. a gästats av Ivan Eisler, Martin Schalling, Tatjana Sivik, Poul Perris, Lena Swedin och Rolf Holmqvist. Under våren kommer vi även publicera filmade föreläsningar i vår Youtube-kanal som vi kommer återkomma om här på bloggen.

Senaste Onsdagsföreläsningen gästades av Sven Alfonsson som är psykolog och forskare vid Uppsala universitet. Sven föreläste om ätstörningar och överviktskirurgi under rubriken ”Impulsivity, negative mood and disordered eating in bariatric surgery patients”.
Här kan du läsa mer om Svens forskning!

Tidigare var Onsdagsföreläsningar endast till för personal på kliniken men i år finns även ett begränsat antal platser öppna för vårdgrannar. Om du arbetar inom vården och är intresserad av att gå kan du mejla till elisabeth.tidlund@sll.se för att få information om vårens föreläsningar och anmälan.

Märkt , , , ,

2 tankar om “Onsdagsföreläsningar på Stockholms centrum för ätstörningar

  1. […] vad händer på Forsknings- och utvecklingsenheten i höst? -Allt rullar på som vanligt med Onsdagsföreläsningar, vetenskapliga seminarium mm. Vi har fått många bra tips från både planeringsdagarna för barn […]

  2. […] Onsdagsföreläsning gästades av Clara Hellner Gumpert som är överläkare och universitetslektor vid Institutionen […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: