Sarah skriver sitt examensarbete om ätstörningar

Sarah

Sarah Birgersson

Sarah Birgersson är läkarstudent och läser sin nionde termin på Karolinska Institutet. Sara spenderade höstterminen på SCÄ FoU för att skriva sitt examensarbete i medicin som handlade om ätstörningar.

Berätta om din uppsats Sara, vad handlar den om?
-Min uppsats handlar om långtidskonsekvenser av anorexia nervosa med fokus på psykiatrisk samsjuklighet och livskvalité.

Varför valde du att skriva en uppsats om ätstörningar?
 -Jag drabbades själv av anorexia nervosa i övre tonåren och även om jag nu är frisk sedan många år tillbaka kommer minnet av sjukdomen troligen alltid finns kvar. Jag har även ett flertal bekanta som insjuknat i ätstörningar och jag har mött många drabbade patienter under utbildningen. Sammantaget är det erfarenheter som har gett mig en förståelse för det fängelse av ångest, oro, skam och maktlöshet som en ätstörning ofta innebär. Det har sått ett frö till att vilja få kunskap om varför vissa personer drabbas och hur ätstörningar, i huvudsak anorexia nervosa, påverkar människor både fysiskt och mentalt. Därför valde jag att skriva min uppsats inom ämnet. Det har varit en mycket lärorik och intressant termin som jag kommer att ha stor glädje av i mitt framtida yrkesliv som läkare.

”Jag drabbades själv av anorexia nervosa i övre tonåren och även om jag nu är frisk sedan många år tillbaka kommer minnet av sjukdomen troligen alltid finns kvar.”

Hur kändes det att vara på SCÄ FoU?
-Det var väldigt trivsamt att få vara en del av enheten. Jag blev varmt välkomnad och möttes av både engagemang och support, något som uppskattas mycket i den berg-och-dalbana som det innebär att skriva ett examensarbete. Utöver det fick jag vara med om många glada skratt till gott fika!

Vad händer härnäst?
-Nu fortsätter jag min utbildning med att studera neurologi samt psykiatri. Samtidigt söker jag ivrigt efter sommarjobb som underläkare i mina hemtrakter på västkusten.

När Saras uppsats är godkänd och klar kommer vi publicera den här på bloggen!

Märkt , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: