Artikel om läkemedelsstudie

65

Nils Erik Svedlund tipsar om en artikel

Stockholms centrum för ätstörningar har deltagit med åtta patienter i en läkemedelsstudie om lisdexamfetaminbehandling för personer med hetsätningsstörning (bulimi). Nu har en artikel publicerats om studien.

Behandling i dosintervallet 50 till 70 mg/d gav signifikant minskat antal dagar med hetsätning med något bättre effekt av den högre dosen. 4 veckors symtomfrihet fick 21,3% i placebogruppen, 42,2% av dem behandlade med 50 mg/d och 50,0% av dem som fick 70 mg/d. Även denna skillnad var signifikant.

Behandlingsgrupperna fick en viktminskning mellan 3,1 och 4,9 kg under sammanlagt 12 veckors behandling varav 8 med stabil dos. 1,5% (3/196) av deltagarna fick avbryta p.g.a allvarliga händelser under studien men dessa bedömds ej relaterade till studieläkemedlet.

Nils Erik Svedlund, överläkare på Mobila familjeenheten och SCÄ FoU.

Här kan ni läsa artikeln!

Märkt , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: