Jenny Björk går vidare till QRC Stockholm

Jenny B

Jenny Björk

Jenny Björk arbetar som forskningssjuksköterska hos oss och har varit med från starten när SCÄ FoU blev en egen enhet för drygt ett år sedan. Förutom att ha varit involverad i läkemedelsstudier har Jenny främst varit Stockholms centrum för ätstörningars klinikkontakt för Stepwise och Riksät. Hon har haft ett övergripande ansvar för ettårsuppföljningar, varit support och bidragit till att utveckla Stepwise på kliniken.

I slutet av februari slutar tyvärr Jenny hos oss och kommer istället ägna hela sin tid till att vara projektledare på QRC Stockholm, där hon även arbetat halvtid under året.

Vi passade på att fråga Jenny om hennes nya roll och om hennes tid på SCÄ FoU och kliniken:

Vad kommer du göra nu?
-Jag kommer jobba som projektledare på QRC Stockholm som är ett kvalitetsregistercentrum som finansieras av och har uppdrag  från Stockholms läns landsting, Karolinska Institutet och Beslutgruppen för Nationella kvalitetsregister.  Jag har redan jobbat där halvtid som projektledare under året men kommer nu att gå upp till 100 %. Jag kommer vara ett stöd för de psykiatriska verksamheterna i Stockholmsregionen och Gotland för de psykiatriska kvalitetsregistren. I praktiken kommer jag åka ut till olika verksamheter och berätta om vad kvalitetsregister är, hur man registrerar och hur de kan använda data i sin egen verksamhetsutveckling. I projektet kallas min roll för ”psykiatriregisterambassadör” och projektet är finaniserat med PRIO-medel.
Jag är också involverad i QRC Coachingakademi som utbildar verksamheter i hur dom på ett strukturerat sätt kan jobba med förbättringsarbete utifrån registerdata. Tanken är att genom det kunna uppnå förbättringar både inom vården och för patienterna. Jag kommer vara med och stödja förbättringsteam från psykiatrin och koordinera samarbetet mellan verksamheterna och registren. Just nu händer det händer väldigt mycket runt de psykiatriska kvalitetsregistren och därför känns det jättekul att vara en del i dessa projekt!

”Det är en väldigt växlande och dynamisk miljö på både SCÄ FoU och Stockholms centrum för ätstörningar som har varit kul att arbeta i.”

Vad har varit roligast med att jobba på SCÄ FoU och på kliniken? Vilka erfarenheter tar du med dig?
-Det är en väldigt växlande och dynamisk miljö på både SCÄ FoU och Stockholms centrum för ätstörningar som har varit kul att arbeta i. Det har varit både spännande och roligt! Eftersom tjänsten var helt ny när jag började fick jag bygga upp mycket från början vilket har varit lärorikt och en erfarenhet som jag kommer bära med mig. Jag har också lärt mig mycket från att vara studiekooridnator i en läkemedelstudie. Det var intressant att jobba så strukturerat och även att få en förståelse om hur nya läkemedel tas fram.
Jag har dessutom haft jättehärliga kollegor och vi har skrattat väldigt mycket. Jag kommer att sakna alla!

Om du vill veta mer om QRC Coachingakademi eller QRC Stockholm kan du besöka deras webbplats eller kontakta Jenny: jenny.n.bjork@sll.se

Taggad , , , , , , , , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: