Tips på artikel

Tidskrifter

Jag skulle vilja tipsa om en mycket bra artikel skriven av Jeanet Treasure, Daniel Stein och Sarah Maguire. Det är en reviewartikel som belyser vad vi idag vet om predisponerande faktorer för att utveckla ätstörning, risker för att bli allvarligt och eventuellt långvarigt sjuk i ätstörning. Artikeln tar även upp sjukdomen över tid, de skiljer på riskpatient, nyinsjuknad, allvarligt sjuk och långtidssjuk patient samt kunskap om vilken behandling man bör använda vid vilket stadie i sjukdomen. Det är en artikel som troligtvis kommer att ha stor betydelse för hur vi i framtiden kommer att se på vilken behandling som vi ska erbjuda utifrån vilket stadie i sjukdomen som patienten befinner sig i och som kommer att användas för framtida forskningsstudier. Läs den!

-Maja Molin

Här hittar du artikeln!

Taggad , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: