Maja Molin vill öka kunskapen om långtidssjuka patienter med ätstörning

Maja

Maja Molin

Vi skrev tidigare om Maja Molin och Sara Ulfvebrand som deltog i Karolinska institutets antagningsseminarium för framtida doktorander. Nu kan vi rapportera glädjande nyheter att både Maja och Sara blev antagna som doktorander! Vi börjar med att fråga Maja om hennes avhandling.

Grattis Maja! Hur känns det nu att vara doktorand?
-Tack! Det känns fantastiskt. Äntligen. Jag har jobbat hårt för detta! Eftersom det inte är en självklarhet att bli antagen som doktorand på Karolinska Institutet så känner jag mig lite stolt också.

Berätta om din avhandling!
-Det övergripande syftet med min avhandling är att öka kunskapen om långtidssjuka patienter med ätstörning. Jag kommer att undersöka långtidssjuka patienters syn på insjuknandet och vidmakthållande av ätstörningen samt deras upplevelser av behandlingsinsatsernas inverkan på utveckling och vidmakthållande av ätstörningen. Jag kommer också undersöka behandlingstillfredsställelse och utfall av Eira mottagningens interventioner i termer av livskvalitet, ätstörningssymtom och ätstörningsstatus. Jag kommer  ta reda på om interventionen bidrar till en minskad total vårdkonsumtion, minskning av somatisk och psykiatrisk heldygnsvård, och minskning av psykiatrisk tvångsvård.

Har du något bra tips hur man bäst förbereder sig för att bli doktorand?
-Det krävs en hel del förarbete innan du kan skicka in en antagningsansökan till Karolinska Institutet. Grunden är en projektplan, en huvudhandledare och bihandledare och sist men inte minst, en garanterad finansiering. Men förutom det formella så måste du brinna ordentligt för ämnet, vara nyfiken och gilla att ”grotta ner sig i forskning”.
Att doktorera tar även 4 år på heltid, 8 år på halvtid, så att vara studiemotiverad är ett plus!

Maja Molin är doktorand, psykiatrisjuksköterska och projektledare för Eira mottagningen.
Läs mer om Eira mottagningen på vår hemsida

Taggad , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: